Бивол „осветио друга“

Храбро је утрчао међу 12 лавова који су покушавали да убију једног од чланова његовог крда. Можда није успео да га спасе, али се бесни афрички бивол барем осветио колико је могао – набо је рогом једног од младих лавова и треснуо га о земљу!

Могло би се рећи да је на тај начин доказао верност свом крду.

Бразилска фотографкиња Марианђела Матарацо Ли овековечила је овај чудесан тренутак док је била на сафарију са породицом и пријатељима у резервату „Мала Мала“, у Јужноафричкој Републици.

Нико није очекивао да ће присуствовати тако драматичној сцени.

Ренџер је приметио да се неколико аутомобила зауставило на другој страни реке. Сви су се паркирали и покушавали двогледима да виде нешто што се дешавало на страни реке где је била и 54-годишња Марианђела.

„Када смо пришли, 12 младих лавова из истог чопора оборило је једног бивола и покушавало да га убије“, објашњава фотографкиња.

„Поред њих је стајало отприлике туце бивола и посматрало их. Одједанпут је један од њих одлучио да покуша да спасе повређеног пријатеља који је лежао између великих мачака.“

„Улетео је међу њих, а један лав је покушао да га обори. Међутим, бивол га је набо на свој оштри рог и кренуо да маше њиме кроз ваздух. Учинио је то неколико пута лево-десно, а онда га брутално треснуо о земљу и отрчао“, узбуђено је испричала прича Бразилка.

„У том тренутку се учинило да постоји шанса да рањени бивол побегне. И таман кад смо помислили да је све готово, појавила су се два одрасла лава и две лавице из другог чопора, ричући.“

„Млади лавови су се разбежали, бивол је устао и покушао да побегне, али је био превише повређен и уморан.“

„Један лав је стао испред њега, други га је заобишао и скочио му на леђа. Лако су га поново оборили, а лавице довршиле“, рекла је на крају Бразилка.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи