У Аустрији подригивање кошта 70 евра!

Гласно подригивање на јавном месту у Аустрији је кажњиво, а у то се уверио један бечки угоститељ који због подригивања мора да плати казну у износу од 70 евра.

На свом Фејсбук профилу, Бечлија се пожалио да мора да плати казну зато што је гласно подригнуо на станици Пратерштерн, а на његову несрећу, у близини се налазио полицајац који је то чуо и оценио да се ради о повреди Параграфа 1. бечког покрајинског-безбедносног закона.

„Ви сте 7. фебруара у 17.15 часова у 2. бечком округу Пратерштерн прекршили закон, односно јавни ред, гласним подригивањем у близини полицајаца“, наводи се у образложењу казне, коју је прекршилац закона добио на кућну адресу.

У подужем тексту којим је покушао да се оправда, Бечлија је написао да је појео један кебаб, као и увек мало љући и са луком, и потом „изгубио контролу“ над собом и подригнуо.

Према његовим речима, 20 метара од „места злочина“ je осетио руку на свом рамену, а када се окренуо, видео је полицајца који му је саопштио да ће поднети пријаву због кршења јавног реда.

Најпре није био сигуран да ли се полицајац шали и преко социјалних мрежа је поручио: „Хвала што се бринете да наш крај буде безбеднији“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи