Читај ми!

Чудо у Постојнској јами, човечја рибица излегла 45 јаја!

Човечја рибица у Постојнској јами излегла је 45 јаја, што се сматра биолошким чудом.

Рибица је изолована у посебном акваријуму, где се прилепила за површину на којој је за двадесетак минута излегла јајашца од којих нека изгледају као да ће се из њих излећи млади.

Биолози који воде дневник, изоловали су рибицу како радозналост посетилаца не би била стресна за њу и јајашца.

Реч је о веома реткој појави, чуду природе, јер се у августу 2013. године први пут десило да су запослени и посетиоци у туристичкој пећини били сведоци када је човечја рибица излегла 22 јајашца.

Човечја рибица спада у једно од најтајанственијих бића подземља.

Посетиоци овај догађај могу да прате преко посебног екрана, а припрема се и посебна интернет страница о свему што се дешава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи