Читај ми!

Гордана, ипак, изашла из јазбине, Медени најавио пролеће

После јутарњег нећкања мечка из беoградског зоолошког врта изашла је из јазбине. Са друге стране, медвед Медени у Палићком зоолошком врту од раног јутра је на ногама и уз сласт је појео свој први оброк, што би требало да је знак да је зими крај.

Гордана, ипак, изашла из јазбине, Медени најавио пролеће Гордана, ипак, изашла из јазбине, Медени најавио пролеће

Упркос томе што није испрва није изашла из јазбине нити се будила, мечка Гордана је касније током дана одлучила да изађе и поједе нешто, што би, према веровању, требало да значи и крај зиме.

Према речима Јожефа Езвеђа, мечка Гордана стара је око 17 година, одличног је здравља и у доброј је кондициији, али за разлику од медведа у дивљини она није имала прави зимски сан и често се буди и зими, тако да није поуздан метереолог.

Езвеђ сматра да је разлог за то што живи у затвореној средини, али и да глобално загревање утиче на њено понашање.

Њени чести изласци зими, како каже, могу да предсказују пролеће, међутим њен биолошки сат највероватније јој говори да није још време да изађе.

Осим Гордане, и медвед Медени у Палићком зоолошком врту радо је данас изашао из јазбине и појео свој први оброк. Радознало је истраживао своју територију и уживао у шетњи вртом после кише.

То би, према веровањима, требало да значи да је зими дошао крај. Додуше, праве зиме са великим снегом готово да и није било на Северу Бачке. И данас је на Палићу забележено пријатних 12 степени.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи