Геј иконе године су Хелена Вуковић и Славен Дошло

За геј иконе у 2015. години, портал "GayEcho" прогласио је мајора Војске Србије у пензији и транс активисткињу Хелену Вуковић и глумца Славена Дошла, док је титулу највећег хомофоба „зарадио“ редитељ Југ Радивојевић.

Највише напора на побољшању положаја транс популације свакако је дала Вуковићева, која је и једна од организаторки првог транс фестивала „Трансфронтал“ и првог „Поноса транс особа“ који су одржани прошле године, пише у саопштењу Геј лезбијског инфо-центра.

Како се наводи, глумац Дошло је титулу геј иконе заслужио улогом у филму Поред мене редитеља Стевана Филиповића, првом домаћем филму који приказује геј пољубац између два мушкарца средњошколца.

Дошло у том остварењу глуми Лазара, геј средњошколца кога су другови брутално малтретирали, па је због тога променио школу и почео да тренира бокс како би се одбранио.

„Неславну титулу највећег хомофоба за 2015. годину добио је редитељ Југ Радивојевић због хомофобичне цензуре мјузикла Mamma mia! Позоришта на Теразијама, из којег су избачени геј моменти, који су након реакције Геј лезбејског инфо-центра наводно враћани“, пише у саопштењу.

Како се подсећа, јавни сервис ЛГБТ Србије GayEcho сваке године бира особе које су својим јавним залагањем допринеле побољшању положаја ЛГБТ популације у Србији и проглашава их геј иконама године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи