Два лото милионера у Британији, амерички „Пауербол“ милиони без добитника!

Рекордни добитак британске Националне лутрије у износу од 87,6 милиона евра поделила су два добитника. Истовремено, фонд од 948 милиона долара америчке лутрије „Пауербол“ и даље без срећног добитника.

Извлачење добитних бројева, које је емитовано синоћ, привукло је пажњу великог броја Британаца који су купили тикете, док се са друге стране Атлантског океана извлачио такође рекордни добитак америчке лутрије „Пауербол“ од вртоглавих 948 милиона долара, пренео је Ројтерс.

Међутим, за разлику од два срећника у Великој Британији који ће поделити 87,6 милиона евра (66 милиона фунти), у САД није извучена добитна комбинација.

Претходно је рекорд када је реч о џекпоту британске Националне лутрије износио 22,6 милиона фунти (30 милиона евра), а извучен је пре 20 година.

Последњих година су неки британски држављани добијали и значајно веће суме на лутрији „Јуромилионс“, која се игра на подручју читаве Европске уније. Највећи добитак је забележен 2011. године, када је један брачни пар из Шкотске освојио 161 милион фунти (214 милиона евра).

У Британији је оваква игра на срећу покренута 1994. године. Национална лутрија „Камелот“, која је у власништву пензионог фонда из канадске провинције Онтарио, сваке недеље издваја више од 34 милиона фунти у добротворне сврхе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи