Вратио изгубљених 32.000 долара и одбио награду

Брајан Гири, конобар из ресторана "Applebee's" у централној Калифорнији вратио је велику своту новца породици која га је заборавила на столу – износ који превазилази његову годишњу плату после пореза – зато што је то исправна ствар.

Након што је породица завршила са јелом, Брајан (33) нашао је платнену торбу са нечим правоугаоним унутра, на столу у ресторану где је запослен.

Показао је торбу свом менаџеру, који је рекао да се унутра можда налазе лекови, и на његов предлог, Гири је отворио торбу.

Правоугаони облик је у ствари била гомила новчаница. „Нисам могао да верујем, никад нисам видео толико новца у свом животу“, рекао је Гири.

Кери Хелјер, регионална директорка "Applebee's", рекла је да је Гири одбио награду од породице, и првобитно ускратио своје име из медија који су желели да покрију причу.

„Рекао је да је то урадио јер је то исправна ствар и није желео права ствар буде иза било чега другог“, рекла је Хелјер. Гири, који је запослен у ресторану већ 10 година, дао је торбу свом менаџеру и вратио се послу.

„Ја верујем у карму“, рекао је Гири. „Сматрам да људе треба третирати онако како желите да вас третирају“. Када је породица позвала полицију да пријави нестали новац, договорено је да га покупе у полицијској станици касније у току дана, објаснио је портпарол полиције, поручник Џо Фресно Гомез.

Желећи да нагласи искреност конобара, Хелјер је изјавила да не постоје камере за надзор у делу ресторана у коме је породица заборавила новац.

Гомез је рекао да је новац враћен породици тек након што је детектив утврдио да је новац легално добијен. Новац је, наиме, дошао од издавања стана и мексичког ресторана у Сан Хосеу са којим породица послује.

Породица је покушала да изнајми сеф у банци, али није био одмах доступан. Као резултат, додао је Гомез, породица је имала готовину у рукама у ресторану када су тамо отишли да једу и једноставно заборавили торбу са новцем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару