Читај ми!

Смак света 28. септембра због „крвавог Месеца“?

Пастор из Тексаса Џон Хејги упозорава да би асторолошки феномен који ћемо угледати на небу 28. септембра, могао да доведе до смака света. Реч је о помрачењу „крвавог Супермесеца“.

Смак света 28. септембра због „крвавог Месеца“? Смак света 28. септембра због „крвавог Месеца“?

Четврто помрачење током периода од две године поклопиће се, истиче амерички пастор Џон Хејги, са јеврејским празником Сукот.

Током помрачења Месец ће добити црвени одсјај, због чега је добио име „крвави Месец“. Због величине, 29. септембра Луна ће бити и Супермесец, пише Дејли мејл.

Веровање да овакав небески догађај значи почетак ужасних догађаја базира се на одломку у Библији у којем се наводи да ће се „Сунце претворити у таму, а Месец у крв пре него што од Господа дође велики и ужасни дан“.

Иако су претходна три „крвава Месеца“ протекла без смака света, поједини верници страхују и припремају се за апокалипсу.

Међу њима је и пастор Џон Хејги који је о опасностима која прете човечанству написао књигу Four Blood Moons: Something Is About to Change (Четири крвава Месеца: Нешто ће се променити).

„Бог нам је слао сигнале на Земљу и нисмо их прихватили. Два крвава Mесеца у 2014. и 2015. години указују на драматичне догађаје на Блиском истоку, а као резултат, промениће се цели свет“, упозорава Хејги.

Помрачење Земљиног природног сателита је као спектакуларна астрономска појава често у прошлости тумачено као лош знак који најављује пропаст неког подухвата.

Пример за то је помрачење које се десило 22. маја током турске опсаде Цариграда 1453. године, која је окончана падом града и сломом Византијског царства.

Астрономи поручују да је реч о спектакуларном призору којем се они посебну радују, а због различитог положаја на Земљи нису сви становници планете у могућности да уживају у њему.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи