Читај ми!

Клавир групе АББА на аукцији

Клавир на којем је шведска група АББА свирала неке од својих највећих хитова биће понуђен на аукцији 29. септембра у Лондону.

Клавир је у власништву студија у Стокхолму, у којем је АББА често снимала.

Дизајнирао га је Џорџ Болин за америчког џез-пијанисту и композитора Била Еванса, који је преминуо 1980. године.

Магазин Њујорк тајмс је објавио текст у коме овај инструмент описује као да „даје пијанисти осећај свирања директно на жицама, попут гитаристе“.

На њему је музичка група свирала хитове као што су Waterloo, Dancing Queen и Money, Money, Money.

Аукцијска кућа очекује да ће инструмент бити продат за 600.000 до 800.000 фунти (820.000 - 1,1 милион евра), преноси Бета.

Стручњак аукцијске куће „Сотби“ Филип Ерингтон, међутим, каже да је тешко проценити колику ће цену достићи клавир, јер је мало предмета шведске групе било на продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије