Читај ми!

Три године правио ратни брод од „лего“ коцкица

Рибар који је фасциниран „лего“ коцкицама, Џим Макдоно, провео је три године градећи најдужи модел америчког ратног брода на свету, да би на крају сазнао да га је ривал из Америке победио моделом дужим неколико центиметара.

Три године правио ратни брод од „лего“ коцкица Три године правио ратни брод од „лего“ коцкица

Када је започињао свој пројекат у гаражи, истраживања су му показала да ће управо његов „лего“ брод бити најдужи. Модел „Мизури“ у „лего“ варијанти је дугачак 730 центиметара.

Нажалост, Џимови напори нису награђени првим местом јер је други ентузијаста Дан Сискинд направио исти „лего“ брод дужине 777 центиметара.

Сискинд је користио више од милион „лего“ коцкица како би направио свој модел „Мизурија“.

Педесетједногодишњи рибар има гаражу испуњену „лего“ ратним бродовима, носачима авиона, авионима, рибарским чамцима...

„Најдужи модел је неколико центиметара дужи, али када сам ја почео да га правим пре три године био је најдужи. Не користим лепак и све се може раставити. Ако одете у „Леголанд“ и све буде залепљено, онда је то варање, јер свако може да лепи ствари“, рекао је Макдоно.

Његова партнерка Менди рекла је како га породица подржава па је чак била уз њега и када је за прављење „Мизурија“ заузео кухињу.

Његов следећи пројекат је носач „Саратога“ од „лего“ коцкица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије