Читај ми!

Ерупција на Реуниону усред медијске помаме за остатком авиона

Сасвим случајно, чланови бројних медијских екипа били су сведоци спектакуларне ерупције једног од најактивнијих вулкана на Земљи!

Ерупција на Реуниону усред медијске помаме за остатком авиона Ерупција на Реуниону усред медијске помаме за остатком авиона

Новинари из целог света који су дошли ове недеље на Реунион, острво у Индијском океану, да прате истрагу крила авиона малезијске компаније који је нестао прошле године, били су сведоци ерупције једног од најактивнијих вулкана на планети, преноси Бета.

Новинари су похрлили да сликају црвену и врелу лаву оцењујући да ће због ерупције бити евакуисано становништво на југоистоку острва надомак места где је откривено крило авиона који је нестао без трага 8. марта 2014. године са 239 људи, на лету МХ-370 од Куала Лумпура до Пекинга.

„Био је спектакуларан призор. Лава је прштала у ваздух као да је фонтана“, рекао је пилот хеликоптера који је био задужен да вози туристе близу вулкана.

Питон де ла Фурнез је вулкан стар око 530.000 година и један je од најактивнијих на Земљи са више од 150 ерупција од 1600. године. Један је од активних вулкана заједно са онима на Хавајима, Антарктику и у Италији.

Ово је била његова трећа ерупција од почетка године. Прве две су биле у фебруару и мају.
Тај вулкан се не сматра опасним јер лава пада на источни део планине који није насељен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи