Читај ми!

Спасене стотине беба корњача

Више од 600 корњача тек излеглих из јаја пуштено је ове недеље у Атлантски океан. Младе корњаче пребачене су до дубоке воде бродом америчке обалске страже који је испловио из луке Бока Ратон, на Флориди.

Чланови локалног центра за заштиту дивљих животиња "Gumbo-Limbo Nature" пронашли су мале гмизавце на једној плажи током рутинске инспекције. Тек изашли из јајета, нису умели да нађу пут до воде, мада то раде инстиктивно, преноси Тaнјуг.

„Младунци проналазе пут до мора окренути према најсветлијем хоризонту. Међутим, сада је копно много светлије, па су корњаче збуњене“, изјавио је за Вошингтон пост један од стручњака центра.

Он и његове колеге су најпре покушали да помогну корњачама да са плаже стигну до воде, али би се оне том приликом толико замарале да у мору више нису имале снаге да пливају.

Сваке године чланови центра надгледају на стотине легла на 5.000 плажа, прискачући у помоћ младунцима уколико је то потребно. Ове године су спасли око 6.000 беба корњача.

„Трудимо се да дамо шансу свакој од тих корњача“, навео је представник центра, додавши да су ове акције неопходне будући да свега једна од 1.000 јединки успе да преживи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи