Читај ми!

Убиство лава Сесила, САД спремне да помогну

Администрација Барака Обаме понудила је помоћ влади Зимбабвеа у истрази нелегалног убиства најпознатијег афричког лава Сесила, којег је амерички стоматолог Волтер Палмер свирепо убио – прво га је погодио самострелом, а онда гонио 40 сати док га није докрајчио пушком. Петицију за Палмерово изручење потписало 100.000 људи.

Америчка Служба за заштиту рибе и дивљих животиња саопштила је да у потпуности разуме међународни бес поводом свирепог убиства Сесила и спремна је да помогне уколико влада Зимбабвеа то затражи од њих, преноси The Hill.

„Дубоко смо забринути због убиства вољеног Сесила. Тренутно прикупљамо податке и спремни смо да помогнемо званичницима Зимбабвеа у погледу било чега, шта год да им треба. Сви ми, не само народ Африке, смо одговорни да осигурамо здраву популацију дивљих животиња и омогућимо будућим генерацијама да се слободно крећу саванама“, рекла је Лори Парамор, портпаролка Службе за заштиту рибе и дивљих животиња.

Та служба је задужена за примену домаћих закона и спречавање илегалног лова на дивље животиње у САД, али и помоћ у спречавању криволова у иностранству.

У саопштењу није наведено какву би помоћ могли да пруже зимбабвеанским властима, нити да ли су власти те афричке земље уопште тражиле нешто, за сада.

У међувремену, међународна организација за заштиту животиња ПЕТА покренула је петицију да се Сесилов убица изручи властима Зимбабвеа. Петицију је потписало 100.000 људи за само један дан.

У петицији се захтева од државног секретара и државног тужиоца да предузму све кораке да Волтер Палмер одговара за свој поступак и буде изведен пред лице правде. 

Према писању Волстрит џурнала, власти Зимбабвеа већ су покренуле истрагу. Саучесници су изведени пред судију, а сада траже и Палмера у вези са инцидентом.

Волтер Палмер, стоматолог из Минесоте, почетком месеца је платио локалним водичима да намаме Сесила изван Националног парка. Палмер га је тада погодио самострелом, а онда гонио пуних 40 сати пре него што га је докрајчио пушком. Након тога, Сесилу је одрубљена глава, а кожа одрана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи