Читај ми!

„Краве звонцаре“ пред судом

Да би доказао да му краве растерују госте звоњавом, власник хотела из аустријског места Цвишенвасер понео је на суд огромна кравља звона. Фармери, власици „оптужених“ крава своје аргументе су бранили, много мањим... козјим звонима! Судски епилог тог необичног спора још увек се чека.

Један власник хотела у месту Цвишенвасер, у аустријској покрајини Форарлберг, поднео је тужбу против фармера у том крају, јер звона са њихових стада крава сметају његовим гостима.

Он се суду у Фелдкирху пожалио да му гости превремено одлазе, јер не могу да спавају од звоњаве крава које пасу.

На првом суђењу две стране су демонстрирале суду своје виђење проблема.

Док су се фамери пред судом појавили са мањим звонима, која се користе претежно за козе, угоститељ се појавио са шест пута већим звоном.

Фармери су истакли да угоститељ „диже буку ни око чега“, док је хотелијер рекао да се ради о „огромној буци“.

Угоститељ је пред судом од фармера затражио обештећење у висини од 7.000 евра, а пољопривредници истичу да се ради о освети.

Покушаји да се овај спор реши без судског процеса нису уродили плодом, иако се угоститељ понудио да учествује финансијски у решењу са Џи-Пи-Ес локатором за седам крава, како би им се уклонила звона.

Фармери истичу да су звуци звона крава уобичајени за овај део Аустрије. Прво рочиште протекло је без пресуде, пошто је суд наложио израду експертизе о буци и последицама по људе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи