Читај ми!

Чеченке иза решетака јер су превариле ИД за новац

Полиција је ухапсила три девојке које су превариле борце Исламске државе траживши им новац да би могле да допутују у Сирију.

Младе жене су преко друштвених мрежа ступиле у контакт са припадницима Исламске државе и претварале се да желе да приступе тој организацији.

Као једину препреку навеле су новац, а терористи су понудили да им га пошаљу. Када је новац био послат путем анонимног електронског трансфера, оне су га једноставно покупиле и обрисале налог на друштвеним мрежама.

Тако су превариле Исламску државу за 3.300 долара пре него што их је полиција ухапсила.

„Не сећам се случаја све до овог да је неко преварио терористе, мада претпостављам да се то дешава чешће него што мислимо“, каже Валериј Золотарјов, полицајац у јединици за надгледање електронских превара.

Као претежно муслиманска република, Чеченија је главна мета у Русији за регрутовање младих мушкараца и жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи