Читај ми!

На петој њујоршкој Вечери у белом 5.000 људи

Око 5.000 љубитеља гастрономије и елеганције ноћас је дошло на обале реке Хадсон у Њујорку да присуствује петој годишњој Вечери у белом, шик пикнику где је дозвољено доћи искључиво у белом.

Организатори су ове године, пети пут када се организује ова манифестација, одабрали велики „Кеј 26“ луке на реци Хадсон у монденском њујоршком кварту Трајбека. Место догађаја је као и сваке године било држано у тајности до последњег тренутка.

Учесници који су се сви пријавили унапред, по цени од 30 долара по особи, донели су као што је требало, столове, столице, тањире, салвете - обавезно беле, букете белих ружа и хортензија и, наравно, своју вечеру. Они су такође на крају све почистили за собом. За овај врло тражени пикник око 35.000 људи остало је на листи чекања.

Вече је било типично летње њујоршко, с температуром од 33 степена, а амбијент је био ретро, са чудним шеширима, перјем, и везеним хаљинама.

Почело је као што то налаже „традиција“: хиљаде учесника махале су белим салветама. Званице су затим јеле оно што су донеле: суши, салате, сиреве, лосос, воће, а све заливале шампањцем и вином које се обавезно купује од организатора.

Било је могуће купити и храну за шта се побринуо амерички кувар Тод Инглиш који је за ову прилику спремио неколико специјалитета.

После вечере стотине плесача изашло је на подијум постављен међу званицама. У поноћ се „Кеј 26“ вратио на свој стари изглед, свих 5.000 званица је отишло и однело све отпатке.

Прошле године њујоршка манифестација одржана је у парку Нелсон Рокфелер у јужном делу Менхетна, са фантастичним погледом на Хадсон. Вечера је 2013. организована у Брајант парку, 2012. на тргу Линколн центра, а прва у Њујорку, 2011. са 1.200 званица, била је у Парку Батери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи