Плаже са погледом на Сену

У Паризу је отворена сезона плажа уређених уз обалу Сене. Ове године посебна пажња се поклања чувању природе услед климатских промена, а пред међународну конференцију у организацији Уједињених нација, у септембру.

Упркос лошем времену, Парижани и гости главног града Француске, уживали су на привремено постављеним плажама. Неки су се одмарали у удобним столицама, други се бавили различитим спортовима или вежбали таи чи.

„Дошла сам овде због унука и бићу све до краја сезоне. Веома је лепо имати овако уређене плаже“, каже једна Парижанка.

Грађани кажу да иако време није било сунчано, ове плаже су у правом париском стилу, савршено су уређене, a за децу су бесплатне играчке па могу добро да се забаве.

Градоначелница Париза је отворила две градске плаже - једну на североистоку града а другу поред музеја Лувр.

''Париске плаже су сјајан пример борбе против загађености, буђења еколошке свести, одрживог развоја. У овом подухвату имамо подршку градова из целог света“, каже Ани Идалго, грдоначелница Париза.

У септембру ће Париз бити домаћин Конференције о клими у организацији Уједињених нација, доћи ће чак хиљаду градоначелника из целог света и расправљати о питању климатских промена. Градоначелница Идалго истиче улогу париских плажа пред тај значајан међународни скуп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи