Читај ми!

„Југићем“ старим 26 година с краја на крај Америке!

Крагујевачким „југом“ из 1989. године, два Американца превалила су пут дуг 1.435 километара, од Бојсија у Ајдаху на северозападу Америке, све до Лос Анђелеса и кажу да је у 90 одсто случајева ауто „сарађивао“.

„Југићем“ старим 26 година с краја на крај Америке! „Југићем“ старим 26 година с краја на крај Америке!

Два америчка момка, чланови екипе популарног америчког веб-сајта за половне аутомобиле Edmunds.com, тестирала су „југо“, аутомобил крагујевачке „Заставе“, која га је крајем 80-их извозила у САД, преноси Танјуг.

На пијаци половних аутомобила у Бојсију су за 950 долара купили белог „југића“ (Yugo GVL), пренебрегнувши упозорење да возило има одређених проблема и да им не препоручују дугачак пут до Лос Анђелеса.

„Пут до Лос Анђелеса је дуг у тим колима. Даћемо вам флашу ракије. Може вам затребати“, биле су речи којима су их испратили.

Све је, међутим, прошло у најбољем реду.

Током вожње су тестирали и максималну брзину коју аутомобил може да развије и уверили се да је 140 километара на сат (км/ч) могућа мисија, додуше на благој низбрдици.

На равном путу брзинометар је показао 138 км/ч.

Стицајем околности, тест-екипа је упознала и супругу бившег власника тог аутомобила, власницу оближње продавнице "Bosnia Express" која продаје храну и пиће са подручја Балкана.

У тој продавници су купили „кокту“ и „бананицу“, тако да су током пута имали комплетан доживљај балканских брендова.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи