Читај ми!

Ђускање на фестивалима сагорева 9.000 калорија

Сезона музичких фестивала је у пуном јеку, што је стручњаке британске компаније „Витингс“ подстакло да измере количину калорија које посетиоци изгубе док плешу уз музику омиљених извођача.

Према њиховој рачуници, за три дана, колико у просеку трају ове музичке феште, могуће је сагорети близу 9.000 калорија.

Ходање, знојење, плес, врућина - све су то фактори који утичу на „топљење“ калорија.

Британски истраживачи су установили да просечни посетилац фестивала проведе плешући осам сати дневно, те да уз енергичније покрете може да изгуби између 400 и 700 калорија по нумери.

Они који више воле да лаганим њихањем главе прате ритам музике требало би да знају да могу да сагоре дупло више калорија уколико стоје уместо да седе.

Студија, којом је било обухваћено 10 најпопуларнијих музичких фестивала у Великој Британији, показала је да је „физички најзахтевнији“ Гластонбери на ком посетиоци губе до 3.400 калорија дневно.

А закључак стручњака „Витингса“ је да људе који посећују фестивале не треба да гризе савест што то време не проводе у теретани, јер је ефекат подједнако добар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи