Читај ми!

Русија, нижи од 150 цм неће моћи да возе камион?

Особе ниже од 150 центиметара ускоро у Русији неће моћи да добију дозволу за управљање камионима, аутобусима, тролејбусима и трамвајима, ако буде прихваћен законски предлог Министарства здравља.

Руско Министарство здравља сматра да би такво ограничење повећало сигурност и смањило број саобраћајних несрећа, јавља агенција Фена, преноси Танјуг.

Међутим, одмах су се јавили противници тог закона, па тако, на пример, адвокат Јевгениј Черноусов с дугогодишњим стажом у Министарству унутрашњих послова, жели да зна како би се контролисало то ограничење.

„Нејасно је како би саобраћајна полиција утврдила прекршај. Хоће ли с метром ходати около?“, чуди се Черноусов.

Према његовом мишљењу, предлог Министарства здравља пре свега је уперен против жена возача тролејбуса које, како је рекао, очигледно некима сметају.

Черноусов додаје да нема статистике која доказује да људи нижи од 150 сантиметара лоше возе и учествују у саобраћајним несрећама чешће од виших.

„Ако је особа потпуно здрава, какве везе има стас? То је дискриминација“, сматра председник Удружења за правну заштиту Виктор Травин који подсећа да произвођачи уграђују прилагодљива седишта и да не постоји проблем због кога ниски људи не би смели да управљају возилима каква су трамвај или тролејбус.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи