Читај ми!

Спектакуларни „Стрижи“ и „Руски витезови“ изнад Санкт Петербурга

Седми Међународни сајам поморске одбране окончан je у Санкт Петербургу. Осим представљања најновијег наоружања, велику пажњу изазвале су пилотске групе и акробације на авионима „миг-29“, „сухој-27“ и „Л-39 албатрос“, као и десантне тачке из хеликоптера.

Сајам је одржан од 1. до 5. јула на више од 17.000 метара квадратних изложбеног простора. Осим на копну, посетиоци су могли и да уђу на одређене ратне бродове укотвљене у луци, наводи се на званичном сајту манифестације.

Изложба је обухватала представљање војних производа руске и стране производње, демонстрацију наоружања и поморске опреме, организацију трговачких састанака као и посету компанијама наменске индустрије ради преговора.

Укупно је присуствовало 62 делегације из 46 земаља.

Наравном, највећу пажњу изазвале су акробатске аеро групе, попут пилота „Стрижи“ који су летели и у Србији прошле године.

Њихова тачка са четири „миг-29“ ловца укључивала је прелете, окретања и летење у изузетно збијеним формацијама.

„Руски витезови“ летели су у „сухојима-27“ и приредили прави спектакл показујући невероватне акробатске способности.

Једна од најбољих тачака изведена је на „Л-39 албатрос“ тренажним млазним авионима, који су такође демонстрирали велико летачко умеће, а за крај своје тачне направили и огромно срце на небу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи