Читај ми!

Посади у свемиру (напокон) допремљени храна и кисеоник

После два несупела покушаја и две изгубљене теретне летелице залихе стигле на Међународну свемирску станицу! Руски свемирски теретни брод „прогрес М-28М“ успешно је припојен са руским сегментом Станице, где је допремљено 2,4 тона терета за посаду, наводи се у саопштењу Контролног центра мисије.

Операција је изведена у аутоматском режиму, наводи Контролни центар мисије, јавила је руска новинска агенција Тас.

Свемирски теретни брод „прогрес“ успешно је долетео у одређени део орбите само девет минута пошто је лансиран са ракетног носача „Сојуз“ ,који је полетео из свемирске станице Бајконур у Казахстану у 7.56 сати по московском времену 3. јула.

Посади Међународне свемирске станице допремљено је гориво, кисеоник, контејнери и опрема за научне експерименте, вода и намирнице.

„Што се тиче хране, достављено је 430 килограма намирница или 100 килограма више од количине достављене претходном летелицом“, наводи се у саопштењу и додаје да је исти руски свемирски теретни брод допремио и амерички терет као и научну опрему.

То је први свемирски теретни брод који је пристао на Станицу од фебруара ове године, наводи Тас.

„Прогрес“ ланисиран у марту сагорео је већим делом при уласку у Земљину атмосферу, а недавно је летелица „фалкон 9“ експлодирала два минута по полетању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи