Читај ми!

Кинези све виши и све дебљи!

Једу више, помало расту, али се све више гоје, закључак је 10-годишњег истраживања који упозорава на алармантну прогресију гојазности међу кинеским становништвом.

Од 2002. до 2012. године, просечна висина Кинеза је повећана је за један центиметар и достигла је 1,67 метара, наводи се у студији Националне комисије за здравље и породично планирање, jaвља Танјуг.

Просечна висина Кинескиња, пак, сада износи 1,55 метара, што је такође један центиметар више него пре 10 година.

Кинези су нешто нижи од Јапанаца и Јужнокореанаца, наводе кинески медији, позивајући се на изјаву једног домаћег стручњака.

Највиши на свету су Холанђани чији мушкарци у просеку имају 1,84 метра, а жене 1,71 метар.

Кинези су, међутим, за последних 10 година отежали за два, а Кинескиње за три килограма. Просечна тежина мушкараца износи 66,2 килограма, а жена 57,3 килограма.

Главни кривац је месо, симбол богатства, који све више на кинеској трпези замењује традиционална јела, заснована на поврћу и основним намирницама.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи