Читај ми!

Женидбом до воде у Индији

Због велике суше која влада, неки мушкарци у индијском селу Денганмалу имају по две или три жене - такозване „жене за воду“ које снабдевају домаћинство довољном количином питке воде, преноси „Дојче веле“.

Један од њих је Сакхарам Багат (66) који има већ три жене: Сакхри, Туки и Баги. Каже да је његова прва жена морала да се стара о деци, па се опет оженио, а када се друга разболела и није више могла да иде по воду, он се оженио трећом.

Багат и његова породица суочени су са несташицом питке воде, али и катастрофалним сушама у Махарасхтри и зато спремају залихе воде па напуњене металне врчеве чувају у хладу.

Међутим „жене за воду“ уживају велико поштовање руралне конзервативне заједнице у Индији због тога што преваљују дуг пут до извора воде.

У Индији је полигамија заправо забрањена, а упркос томе водоноше у Денганмалу су честа појава, иако по правилу не спавају са мужем у брачном кревету.

Према проценама владе, у Махарасхтри, трећој савезној индијској држави по величини, прошле године око 19.000 села није имало приступ питкој води.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи