Читај ми!

"Grexit", ликер за излаз из кризе?

Док се у Европској унији све више прича о евентуалном изласку Грчке из еврозоне, један немачки предузетник је смислио ликер који ће се звати "Grexit", по кованици смишљеној последњих месеци колико трају мукотрпни преговори између Грчке и њених кредитора.

„У току је штампање етикета за пиће које ће изаћи на тржиште за десетак дана“, рекао је Франс пресу предузетник Уве Далхоф из града Хам, на западу Немачке.

Ликер од 16 гради ће се продавати у малим боцама са етикетом на којој је цртеж грчког премијера Алексиса Ципраса и његовог министра финансија Јаниса Варуфакиса, који са осмехом наздрављају.

Изнад њихових глава, на застави ЕУ налази се намрштена немачка канцеларка Ангела Меркел.

Далхоф је регистровао ликер "Grexit" још у јануару.

„Желимо да будемо сатирични“, рекао је Дахлоф и додао да се „грчки проблем одлаже пет година“.

„Лично мислим да би 'Grexit' означио нови почетак за Грке који су иначе највише изгубили у тој кризи“, додао је немачки предузетник.

"Grexit" је кованица настала од спајања две енглеске речи Greece (Грчка) и exit (излаз).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи