Читај ми!

Сом двометраш ухваћен код Шапца

На Сави код Шапца ухваћен је сом тежак 65 килограма и дуг два метра. Уловио га је дугогодишњи алас Душан Павловић! Уловљен је на бубањ и ово је највећи примерак сома на шабачкој територији у последњих 50 година, тврде риболовци.

Због обавеза срећни алас није могао да буде уз свог капиталца, али га је остави поред сплава како би се сви уверили у риболовачку причу. Тежи је пет килограма од  претходног рекордера кога је риболовац Миленко Барада уловио и препарирао.

„Већи је од оног што сам ја ухватио 2008. године, мужјака од 60 килограма. Овај је већи има 65 килограма. Свака част, за сваки улов треба признати колеги, у задње време поготову за нашу реку капиталан примерак, код нас у Сави нема великих као на Дунаву, 20 до 25 килограма“, каже Миленко Барада, риболовац.

Према његовим речима, да би рибар ухватио овако великог сома треба знати где, шта и како, али треба имати и неописиву срећу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи