Читај ми!

Јахта „трансформерс“ – брод, хеликоптер и авион

Суперјахта „Монако 2050“ је и хеликоптер и летелица на млазни погон, а ако овај концепт заживи, њен власник би врло брзо и без муке могао да стигне од француске обале до Менхетна.

Луксузни брод дизајнирао је руски бизнисмен и дизајнер Василиј Кљукин. „Мислим да сам инжењерима дао занимљиву тему за размишљање у будућности“, рекао је Кљукин.

Упркос томе што тренутно нема заинтересованих који би били спремни да његов дизајн претворе у стварност, он се нада да ће у будућности реализовати свој пројекат.

Горњи део палубе је саставни део јахте, али и потпуно независна летелица која по потреби може да се подигне и претвори у хеликоптер.

„Ако неко жели да прелети Атлански океан, може да укључи млазни погон и та жеља ће се испунити“, објашњава дизајнер.

Име „Монако 2050“ сугерише можда и годину када би јахта могла да буде направљена, али Кљукин је убеђен да неће бити потребно толико времена.

„Заиста не бисмо морали да чекамо 35 година. Оваква јахта би могла  да почне да се дизајнира већ данас“, истиче руски бизнисмен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи