Читај ми!

Лондонска канализација пуна кокаина?

Британска престоница је на првом месту у Европи по нивоу кокаина у отпадним водама, открива истраживање које је Европски центар за надзор дрога и зависности од дрога (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) спровео у 50 градова.

Лондонска канализација пуна кокаина? Лондонска канализација пуна кокаина?

Како преноси Би-Би-Си, студија је показала да је Лондон са првог места ове неславне листе потиснуо Амстердам који је пак и даље „шампион“ по количини канабиса у канализацији.

На основу резултата, којима су у обзир узети величина градова и њиховог становништва, установљено је да су 2014. године грађани Лондона бацили у просеку по 737 милиграма кокаина на хиљаду људи, у току само једне седмице.

Највеће количине кокаина забележене су петком и суботом, док би другим данима ниво ове дроге умногоме опадао.

Научници широм света све више надзиру отпадне воде у градовима како би пратили и добили што прецизнију слику о конзумирању дрога.

Тестирано је пет различитих дрога. Испоставило се да је Амстердам на првом месту по количини екстазија и канабиса у канализацији, док Осло и Дрезден предњаче по количини метамфетамина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи