Читај ми!

„Друмска аждаја“ која вреди најмање 10,6 милиона евра!

Када се на аукцији појави „мекларен Ф1“, то је специјалан догађај! Разлог је врло логичан: само 63 примерка су направљена и само су одабрани имали и готовину и прилику да купе један!

„Друмска аждаја“ која вреди најмање 10,6 милиона евра! „Друмска аждаја“ која вреди најмање 10,6 милиона евра!

Јуче су се потенцијални купци окупили у Њујорку да лично баце поглед на супераутомобил који ће у августу бити на продају у Монтереју, у Калифорнији. Аукцију организују куће „Сотби“ и „Ар-Ем окшенс“.

Стручњаци сматрају да ће овај Ф1, дизајниран за свакодневну употребу, достићи цену од најмање 12 милиона долара.

Енглески произвођач „Мекларен“ израђивао је овај модел од 1992. до 1998. године, а модел је варирао од LM-а (тјунирани), преко GT-а (продужени друмски), XP-а (прототипови), до GTR-а (тркачки) и XP LM (LM прототип).

Производња једног примерка трајала je око три и по месеца. Када се појавио, британски ауто-магазин Autocar га је прогласио „најбољом до сада направљеном машином за јавне друмове“. Даље је стајало да је „можда реч о најбржем серијском аутомобилу који ће свет икада видети“.

Ф1 се тако и „понашао“ 1998, када је оборио рекорд као најбржи серијски аутомобил који је достигао брзину од 386 километара на час, уз помоћ свог мотора са 680 коњских снага и 12 цилиндара.

Међу најпознатијим власницима „мекларена Ф1“ су пензионисани ТВ водитељ Џеј Лено, модни дизајнер Ралф Лорен, бубњар групе „Пинк флојд“ Ник Мејсон, као и султан од Брунеја.

Некада је и глумац Роуен Аткинсон био поносни власник, али је свог ружичастог љубимца продао за чак 12 милиона долара!

Поред ове „друмске аждаје“, на аукцији ће се наћи још 22 скупоцена аутомобила марке „порше“, „ферари“, „ламборгини“, „масерати“, „јагуар“...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи