Војска меси хлеб због штрајка боливиjских пекара

Влада Боливије привремено је претворила војнике у пекаре, наредивши касарнама да месе хлеб за народ због штрајка пекара пошто су укинуте субвенције за увоз брашна.

Војници су ставили кецеље у касарнама у Ла Пазу, Ел Алту и другим градовима, јер је министар одбране Реими Фереира због штрајка пекара прогласио хитно стање у војсци, преноси Бета.

Штрајк који је у Ла Пазу почео у понедељак проширио се у уторак на пекаре широм земље када је хлеба углавном нестало око поднева.

Владини званичници кажу да су субвенције које су скоро напола смањивале цену брашна, укинули због обиља јефтиног брашна из Аргентине.

Боливија је последњих година повећала производњу пшенице, али и даље је увозно брашно јефтиније од домаћег.

Председник Ево Моралес укинуо је субвенције на бензин 2010. године, али их врло брзо вратио због масовних протеста широм Боливије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи