Читај ми!

Бескућник желео да јој плати такси, а она му се посебно одужила

Студенткиња из Престона покушава да сакупи новац за бескућника, који јој је пре неколико дана понудио последње три фунте из џепа како би платила такси. За само неколико дана прикупила је више од 14.000 фунти.

Двадесетдвогодишња Доминик Харисон Бенцен из Престона враћала се таксијем из града и када је требало да плати возачу схватила је да је изгубила кредитну картицу. Тада је добри Самарићанин ускочио и понудио јој последње три фунте које је имао.

Доминик је одбила да узме новац, али је одлучила да оснује фонд „Помозите Робију“, како би му се одужила на гесту.

Током само неколико дана постојања, циљне суме новца само су падале, а до синоћ је било прикупљено мало мање од 14.000 фунти. Сајт је постао толико популаран да се због великог протока пар пута срушио.

„Инсистирао је да узмем новац за такси како бих безбедно стигла кући“, присећа се сусрета са бескућником Робијем.

„Иако сам одбила да му узмем новац веома ме дирнуо његов гест. Одмах сам на Фејсбуку покушала да га пронађем некога ко зна нешто о њему. Сазнала сам да нисам једина којој је помогао“, каже Доминик за Телеграф.

Према њеним речима, јавило јој се неколико људи којима је вратио новчанике, помагао када се изгубе, а нудио је и свој шал једној девојци која се смрзавала.

„Бескућник је постао пре седам месеци не својом кривицом, а не може да нађе посао јер нема пребивалиште“, објашњава студенткиња.

Четири дана јој је требало да га пронађе. „Замало што нисам одустала. Али не желим само да му дам новац, већ ћу са њим провести пар дана на улици како бих схватила како је проводити дане на улици“.

Главни циљ јој је да од донација добрих људи прикупи довољно да Роби може да положи депозит за стан, што би му онда дало могућност да нађе посао.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару