Читај ми!

Сингапур добија најлепши аеродром на свету!

Аеродром и рај су два појма која не иду заједно, али би се то ускоро могло променити. Сингапурски аеродром "Jewel Changi" изгледаће као рај за путнике када буде завршен 2018. године.

Фотографије објављене на интернету откривају грађевину направљену од челика и стакла, у којој се налазе мноштво биљака и велики водопад. Ако аеродром буде изграђен према предлозима, постаће вероватно најлепши на свету.

Масивна грађевина ће имати 10 спратова, пет испод и пет изнад земље. Осим терминала и онога што краси сваки аеродром, "Jewel Changi" ће имати продавнице, центре за одмор, забаву и рекреацију.

Аеродром ће бити направљен на месту где се налази стари паркинг, у близини постојећег Терминала 1 аеродрома "Changi", и биће неприметно спојен са осталим терминалима.

Централни део аеродрома "Changi" биће „Шумска долина“, врт од пет спратова са хиљадама стабала, папрати и грмова, а путници ће моћи да уживају у шетњи.

„Желимо да направимо простор где ће моћи да се обављају активности специфичне за спољно окружење“, рекао је портпарол аеродрома Робин Гох.

Аеродром ће бити у облику крофне, а кроз његов шупљи централни део спуштаће се водопад "Rain Vortex" висок 40 метара. Биће то највећи водопад унутар аеродромске зграде на свету. Током ноћи ће постати шоу светлости и звука.

Путници ће моћи да одседну у хотелу који ће имати 130 соба. Постојаће и места на којима ће путници моћи да чекирају карте и предају пртљаг много пре стандардног времена.

Биће направљене и нове подземне везе аеродромских терминала и железнице.

Завршетак изградње аеродрома "Jewel Changi" очекује се 2018. године.