Читај ми!

Рус кажњен 20.000 евра због скрнављења Колосеума

Руском туристи, који је у петак урезао почетно слово свог имена на зиду Колосеума, наложено је да плати казну од 20.000 евра, пренела је агенција Анса.

Тај 42-годишњак ухваћен је на делу док је оштрим каменом у зид од цигле урезивао слово „К“ широко 17, а високо 25 центиметара.

Одмах је ухапшен, а суд му је у суботу изрекао казну од четири месеца затвора која је одмах замењена новчаном.

Ове године то је пети посетилац који је кажњен због оштећивања Колосеума, једног од најважијих културно-историјских здања Италије. Претходни су били отац и син из Аустралије, и двојица малолетника из Канаде и Бразила.

По римском листу Ил Месађеро, због њиховог вандализма постављено је још више камера за надзор како би се посетиоци пратили из свих углова, а преко разгласа на улазу у Колосеум се на шест језика понављају упутства о томе како се треба понашати током разгледања.

Постављене су и табле на којима су наведене казне за прекршаје посетилаца.

Колосеум, који се назива и Флавијев амфитеатар, један је од најпопуларнијих споменика и Рима, и Италије, и света. Највећи амфитеатар Римског царства, дугачак 188 и широк 156 метара, дочекује шест милиона посетилаца годишње.

Његова рестаурација је започела септембра 2013. године, а коштаће 25 милиона евра које је дао Диего дела Вале, власник фирме за производњу луксузне обуће "Tod's". Радови треба да се заврше до пролећа 2016. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи