Читај ми!

Професорка бициклом око света

Београђанка Снежана Радојичић, професор књижевности, пре три године бициклом је кренула на пут око света како би испунила свој сан из детињства и бавила се оним што воли, а то су путовање и писање књига.

До сада је прешла преко 60.000 километара, од чега 31.000 на бициклу. Тренутно широм Србије промовише своју књигу Закотрљам ме око света, а када заврши промоцију књиге, крајем октобра наставља пут око света.

„На пут око света кренула сам јула 2011. године бициклом из Братиславе, прешла масив Карпата за три месеца, потом преко Балкана се спустила на приморје, па преко Албаније, Грчке, Турске ушла у Грузију, одакле сам преко Кавказа прешла у Русију, обишла Централноазијске земље, Кину, земље Јужне Азије, Лаос, Вијетнам, Камбоџу, Тајланд. Одатле у Непал, из Непала назад у Кину, Монголију, Русију а из Русије сам се вратила да промовишем књигу. То је до сада 31.000 километара бициклом, а ако рачунамо и коришћење других превозних средстава, што је неминовно некад због виза, то је дупло више“, каже Радојичићева за Танјуг.

Према њеним речима, најјачи утисак током путовања на њу су оставили људи.

„Људи су свуда исти, само су другачији језик, говор, боја коже. Људи су свуда невероватно добри, желе да помогну и то није само моје искуство, већ искуство свих путника. Свуда ће људи када виде путника да га зауставе, да му понуде помоћ, да га подрже. Тако је у Србији и у свим другим земљама“, каже Радојичићева.

Чим заврши промоцијаму своје књиге, Снежана наставља своје путешествије.

„Крајем октобра летим за Тајланд, из Тајланда настављам тамо где сам стала пре него што сам дошла у Србију да промовишем књигу. Настављам у Малезију, Индонезију, Филипине, на пролеће идем у Јапан, након чега крећем у Латинску Америку“, каже Снежана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару