Читај ми!

Пољаци не желе да чекају да би платили путарину

Једна Пољакиња одлучила је да се избори за право возача да не чекају на плаћање путарине на ауто-путевима, па је тужила суду „Гдањск транспорт компани“ захтевајући повраћај 7,5 евра колико је платила путарину.

Реч је о преседану пред пољским судовима који може да покрене лавину сличних, будући да су гужве на наплатним рампама на ауто-путевима ове летње сезоне биле такве да је чак Влада наредила да се викендом током туристичке сезоне путарина не наплаћује.

Марта Тшенсмјех-Коцур, правница из Катовица на југу Пољске, средином јула одабрала је заједно са породицом најкомфорнију трасу, ауто-пут А1, на којем на деоници дугој 152 километра од Гдањска на Балтику до Торуња путарину наплаћује компанија, док је вожња даље ауто-путем до граница са Чешком, којим управља Генерална дирекција путева и ауто-путева, бесплатна.

Пред наплатним рампама близу Торуња, као и сваког викенда током овог лета, упала је у гужву, колону дугу неколико километара у којој су милећи чекали више од сат времена.

Та адвокатица из Катовица затражила је да јој се врати 7,5 евра, колико је платила путарину, уз образложење да би сасвим сигурно одабрала другу трасу да је била обавештена о гужвама зато што је на летовање путовала са двогодишњом ћеркицом.

„'Гдањск транспорт компани' се рекламира на интернету паролом 'време је новац' и да ће путовање протећи удобно као никада до тада. Нико не упозорава на саобраћајне гужве. Компанија надзире ауто-пут помоћу савремених система и са 300 запослених. А уз све то, није у стању да извршава обавезе из уговора“, рекла је за данашњу Газету виборчу.

Новац је, како је истакла, нимало не интересује пошто тражи да јој се врати само 7,5 евра, већ је реч о принципу да суд каже да је недопустиво тако третирати возаче који пролаз ауто-путем плаћају.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару