Читај ми!

Без шкрга царују океаном

Велики је човек. Може и оно у шта ни сам не верује. Испуњава немогуће. Отргао се од Земљине теже, одлетео и ходао Месецом, али водене капи често су јаче и судбином пресуђују по сопственој вољи. У то су се уверили номади из југоисточне Азије, који су се стопили са природом и успешно одолевају природним катастрофама, посебно цунамију.

Чувени фотограф и истраживач Џејмс Морган чуо је невероватне приче о номадима, који су преживели цунами 2004. године, пише Би-Би-Си.

Номади из југоисточне Азије су се толико стопили и упознали са Индијским океаном, да су природну катастрофу цунами преживели скоро без жртава. Они су толико добро упознати са животом у океану, да су почели да се спасавају и пре него што је дошао цунами будући да су могли да га предосете.

Моргана је ово племе толико одушевило, да је одлучио да документује живот његових чланова.

Номади су населили острво Бахау Лау и због владиних програма приморани су да се баве риболовом, како би имали шта да једу.

Риболов у океану није нимало лак, али им није претешко од када су се навикли. Већи део живота проводе под водом, како би нешто уловили.

Лепа-лепа“ чамци су њихови домови, на које доносе све што им је потребно - посуђе, храну, воду, чак и биљке.

На обалу долазе само због трговине и да би поправили своје чамце, па се слободно може рећи да је њихово станиште и под водом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи