Читај ми!

Потврђено: Ванземаљци су међу нама

НАСА је најавила доказе да изван наше планете постоји живот. Сва досадашња истраживања и потраге нису навеле ни на какав траг. Одасвуд зјапи застрашујућа празнина. Ипак научници америчког СЕТИ института саопштили су пред Комитетом за науку, простор и технологију да је могућност ванземаљског живота микроба стопостотна.

Двојица научника америчког СЕТИ института, који се бави потрагом за сигналима интелигентног живота изван планете Земље, у Комитету за науку, простор и технологију тврде да ванземаљци постоје.

Ден Вертимер, директор истраживачког центра СЕТИ у Калифорнији, током излагања пред Комитетом рекао је да је могућност ванземаљског живота микроба стопостотна.

„У последњих 50 година докази су се сакупљали, а услови неопходни за заједнички живот присутни су у целој галаксији. Могућност да је живот настао негде другде и развио се, веома је прихватљива с научног гледишта“, каже Вертимер, пише Хафингтон пост.

Вертимеров колега Сет Шостак, виши астроном СЕТИ института, такође је рекао да су шансе за проналажење ванземаљског живота веома високе.

„Постоји и више него довољно простора за постојање ванземаљског, укључујући и интелигентног, живота и мислим да ћемо у наредних 20 година имати доказе за то“, закључио је Шостак.

Ово није први пут да је Комитет за науку, простор и технологију одржао конференцију у вези са ванземаљцима.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи