Читај ми!

„Хафингтон пост“: Важно је да помогнемо Србији

Становници Србије и других балканских земаља боре се са најгорим поплавама за више од 120 година. Србија није богата земља, нити има подршку као САД и друге развијене земље. Треба јој помоћ других. Треба јој наша помоћ, апелује новинар „Хафингтон поста“ Метју Тринети.

Катастрофалне поплаве унесрећиле су људе на Балкану. Број погинулих стално расте, а више од 25.000 људи је евакуисано из својих домова, који су већим делом уништени.

Тим породицама треба храна, вода, одећа, ћебад, лекови и друге потрепштине.

Могуће је и да нисте знали да се било шта дешава у Србији. Веома је могуће и да не знате где се налази Србија. Да будем искрен, да ми Србија не значи тако много вероватно јој не бих придавао толико пажње.

Нити сам Србин нити живим у Србији. Па зашто ми онда Србија толико значи? Први пут сам посетио Београд 2012. године. Онда опет 2013. па 2014. године. Писао сам о Србији на овом сајту. Говорио о пријатељима које сам тамо стекао. Чак сам се тамо и заљубио. Може се рећи да сам се заљубио у Србији.

За неке од нас који имамо среће да много путујемо, постоје места која нам на необјашњиве начине прирасту за срце. Понекад је то због људи. Понекад због природе. Понекад су у питању околности у којима дођемо у ту земљу. Најчешће је комбинација свега тога. 

Баш зато што нам нека места толико прирасту за срце постајемо њихови шампиони, јер смо им, желели ми то или не, заувек дужни. Имамо осећање одговорности да подигнемо свест људи широм света, да то разгласимо и тражимо помоћ када им је она потребна. 

Као путописац осећам дужност да устанем и проговорим о земљи која ми је променила живот и обликовала поглед на свет. Србија је помогла мени. А данас, Србији треба моја помоћ.

Србија није богата земља. Србија нема подршку ни приближно велику као САД и друге развијене земље. Србима треба помоћ других. Наша помоћ.

Битно је да помогнемо Србији, али не само Србији. Помажући Србији утичемо на цео свет. То је дуг према местима и земљама које су нас дотакле у срце и обликовале.

Уколико је неко место или земља имало тако дубок утицај на вас као што је Србија имала на мене, мислим да ћете разумети важност овог апела. Молим вас да помогнете Србији и другим балканским земљама. Барем ширите ову поруку и позив за помоћ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи