Читај ми!

Наручили 2.000 прешироких возова вредних 15 милијарди евра!

Француска државна железничка компанија SNCF направила је невероватну грешку наручивши 2.000 нових возова који су прешироки и не могу да уђу у многе железничке станице.

Због огромне грешке већ су почела прилагођавања регионалних железничких станица и перона, пошто Французи не желе да угрозе посао вредан 15 милијарди долара.

Државна железничка компанија већ је потрошила 50 милиона евра на адаптацију станица, а рачуна се да ће бити потрошено још 100 милиона евра на реконструкцију и прилагођавање још око 1.000 перона и платформи.

Чак 1.300 од укупно 8.700 перона је за три центиметра уже од ширине наручених возова и мораће да буде модификовано како би могли да приме нове возове. 

Грешка је изгледа настала када је национални оператер за пруге RFF дао лоше димензије компанији SNCF.

Дописник Би-Би-Сија наводи да су Французи узимали мере перона направљених у последњих 30 година, превидевши чињеницу да су многи перони направљени још пре 50 година.

Министар транспорта Фредерик Куливе рекао је да су „апсурдна организација и одвојеност пружног и железничког система одговорне за грешку“.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи