Читај ми!

Идеална школа за спавалице!

Први час увек у 13.30? Није сан! Ђаци једне приватне енглеске школе моћи ће од јесени да похађају наставу искључиво после подне! То би требало да задовољи и „екстремне“ спавалице.

Сан скоро сваког ђака, или барем већине њих, је да ујутру може дуже да спава. Једна школа у Великој Британији њихову жељу претворила је у стварност.

Наиме, ученици приватне школе „Хемптон Корт Хаус“ у Сарију, на југоистоку Енглеске, од идућег септембра, моћи ће да похађају наставу искључиво по подне, од 13.30.

Неколико британских образовних установа је још раније померило почетак наставе на 10, односно 11.30 часова, али је ово прва школа у коју ће ученици долазити искључиво после подне.

Оптужен да подстиче лењост код својих ученика, директор школе Гај Холовеј се брани тврдњом да нови распоред омогуђава ђацима да боље организују свој дан.

„Све је више доказа који потврђују оно што наставници и родитељи већ одавно знају, а то је да многи тинејџери не спавају довољно током седмице, што има негативне последице по њихово ментално и физичко здравље“, навео је Холовеј у изјави за Дејли мејл.

„Истраживања јасно показују да су адолесценти програмирани да касније лежу увече и да дуже спавају ујутру“, истакао је директор школе, нагласивши да такво стање обично потраје до 21. године.

Научно је доказано да само један сат дужег спавања ујутру чини средњошколце активнијим током наставе и уопште задовољнијим.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи