Читај ми!

Најезда на париски зоо-врт

Љубитељи животиња годинама су нестрпљиво чекали крај радова и појурили у зоолошки врт у Паризу. Током првог месеца након отварања у врту је било 280.000 посетилаца!

Зоолошки врт у Паризу, који је отворен пре месец дана после шест година реновирања, посетило је 280.000 људи, откривају у управи врта. 

„Најмање 280.000 људи посетило је врт од отварања, а 300.000 карата продато је унапред“, навела је управа и додала да је то за 80 одсто више од очекиваног.

Представници зоо-врта су недавно навели да је висока цена улазнице (22 евра за одрасле и 14 евра за децу од три до 11 година) у складу с европским стандардима и нагласили да је најскупљи зоолошки врт у Лондону с улазницом од 31 евра.

Зоо-врт, који се налази на истоку Париза у шуми Венсен, постао је опасан за посетиоце, пошто су услед лошег одржавања почеле да пропадају високе вештачке стене које су постављене у шуми.

Због тога је затворен 2008. године, а његова потпуна обнова коштала је 170 милиона евра.

Животиње су допремане постепено од почетка године, осим жирафа које су остале у врту и за време радова.

Планирано је да до краја маја буде укупно 1.000 животиња на простору од 14,5 хектара.

Највећи простор су добиле жирафе из западне Африке, нојеви и бабуни из Гвинеје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи