Читај ми!

Предмети спортиста продати за милионе

Палица „Босоногог“ Џоа Џексона, џепни сат легендарног Бејба Рута и рукавице Мухамеда Алија изазвале су праву помаму на аукцији у Њујорку. Палица је продата за невероватних 958.000, рукавице за 836.000, док је сат „отишао“ за 717.000 долара!

На аукцији у Њујорку колекционари личних предмета најбољих спортиста водили су прави рат. Имајући у виду да се продаване ствари Бејба Рута, Мухамеда Алија и „Босоногог“ Џоа Џексона и не чуди што је у аукцијској кући „Херитиџ“ владала права помама.

Највећу цену достигла је палица Џоа Џексона из 1911. године, која је продата за чак 958.000 долара.

Упркос томе што је био један од најбољих играча бејзбола свих времена, „Босоноги“ је највише остао упамћен по финалу Светског купа 1919. године. Тада је са саиграчима оптужен за намештање утакмице против „Вајт сокса“.

Ипак, многи сумњају у то да је Џо учествовао у томе, пошто је пружио једну од својих најбољих партија на том мечу.

Када је реч о бејзболу, на аукцији је понуђен и сат легендарног Бејба Рута, који и данас држи неке рекорде у бејзболу. Сат је продат за 717.000 долара.

По наводима аукцијске куће, петоугаони 14-каратни златни сат једног од највећих играча у историји бејзбола купио је синоћ телефонским путем анонимни колекционар.

Сат је део колекције који су 1923. године добили Рут и његови саиграчи из „Јенкија“ после победе над градским ривалом „Њујорк џајантсима“.

Током те сезоне Бејб је имао 368 удараца и три хоум рана, и то је био први од 27 шампионата који су „Јенкији“ освојили.

Што се рукавица Мухамеда Алија тиче, оне су продате за 836.000 долара.

Износ и не чуди ако се има у виду чињеница да су рукавице оне које је Али носио 1964. године, када је шокирао свет победом над тадашњим светским шампионом Сонијем Листоном.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи