Читај ми!

Рио одбројава дане до карневала

Припреме за најпопуларнији карневал у свету у Рио де Жанеиру приводе се крају. Очекује се да ће највећа народна фешта привући 850.000 туриста, а „празник самбе“, заказан за 28. фебруар, привући ће славне личности, попут Мадоне, Ферги и Хјуа Хефнера.

Индустрија забаве ради пуном паром, улице Рио де Жанеира преплављене су туристима, а градски челници тврде да ће од рекордне посете 850.000 туриста из свих крајева света зарадити 640 милиона долара.

Отвориће се 250.000 радних места, а најисплативија је израда костима и маски.

Власница фабрике Олга Валес каже да се традиционално најбоље продају маске политичара, а ове године најтраженија је маска Нелсона Манделе.

„Увек је био популаран, али никад као ове године нисмо продали толико маски легендарног јужноафричког председника“, објашњава Валесова.

Њена фабрика маски ради већ пола века, а 25 радника током две недеље израдило је 300.000 маски и костима. Једна је од најпопуларнијих радионица, јер разноврсном понудом удовољава и најпробирљивијим клијентима.

„Свако лице има специфични израз, а ми се трудимо да извајамо карактер лика коју маска настоји да дочара“, каже Валес.

Спектакуларна фешта уз ватромет и звуке самбе у подножју Главе шећера, заказана за 28. фебруар, традиционално ће отворити капије града за туристе и 25 плесних школа самби које ће се такмичити за шампиона карневала Рија 2014.

Током петодневног карневала очекују се и славне личности као што су Мадона, Ферги и оснивач Плејбоја Хју Хефнер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи