Читај ми!

Преживео 16 месеци на Пацифику!

Хозе Иван, човек пронађен у чамцу на Маршалским острвима, тврди да је кренуо из Мексика, што је скоро 13.000 километара даље, и да је преживео једући птице и сирову рибу. Крв морских корњача пио је када није било кише.

Видно омршавели човек чији чамац је море избацило на удаљено корално острвце у Пацифику, каже да је у океану преживео 16 месеци, сам у пловилу које је плутало од Мексика око 12.900 километара.

Са дугом брадом и косом, Хозе Иван је пронађен у четвртак, када је његов чамац од фибергласа, дуг 7,3 метра, примећен од стране два локалца на гребену острвцета Ебон, пише британскиГардијан.

„Његово здравствено стање није добро, али му је све боље“, рекао је Ола Фјелдстад, студент антропологогије из Норвешке, који је на овом атолу, најјужнијој тачки Маршалских острва, вршио истраживање.

„Чамац му је баш изгребан и изгледа као да је стварно био дуже време у води.“

Фјелдстад додаје да је мушкарац у пару поцепаних панталона, тврдио да је кренуо из Мексика за Ел Салвадор у септембру 2012. године, са пријатељем који је преминуо пре пар месеци.

Детаљи везани за његову голготу нису баш јасни, јер је човек причао искључиво на шпанском, али је успео да објасни да се зове Хозе Иван и да је преживео једући корњаче, птице и рибу. Као и да је пио крв морских корњача кад није било кише да утоли жеђ.

На чамцу није било било каквог прибора за пецање – Хозе тврди да их је хватао голим рукама.

Међутим, на чамцу је стварно била једна корњача кад је стигао на Ебон.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи