Читај ми!

Спаске и даље тражи дом

Пас који је захваљујући огромној жељи за животом и људима из краљевачког Удружења „Спаске“ преживео ударац камиона, поново радосно трчи и чека удомљење.

Златни ретривер Спаске, како су га прозвали његови спасиоци из Краљева, креће се уз помоћ специјалних колица на точкићима, јер су му задње ноге тешко повређене и мале су шансе да икада више стане на њих.

Пас се данима, лежећи у каналу, борио да преживи ударац камиона, који му је потпуно смрскао задњи део тела.

Захваљујући неколицини хуманих људи из Удружења „Спаске“ за помоћ напуштеним псима у Краљеву (насталог на темељима уједињене битке за овог предивног четвороношца), ретривер који је име Спаске добио јер су га пронашли на Спасовдан, наставио је да живи.

Пас је након што га је ударио камион, 4-5 дана лежао са поломљеном кичмом у каналу поред пута. Повређен, исцрпљен и изгладнео, ипак је успео да са две предње ноге стигне до прве куће. Власница је одмах реаговала, контактирала поменуту групу људи и пас је спасен.

„Прогнозе свих ветеринара код којих смо били нису биле сјајне. Водили смо га и чак и у Француску на клинику где раде најпознатији неуролози за проблеме паса, али нису могли ништа да учине. Рекли су нам да му је једини спас да га одведемо у иностранство на лечење у неки од центара који су намењени псима са оваквим повредама“, рекла је за Танјуг Катарина Ракић из Удружења „Спаске“.

Ретривер Спаске је у међувремену захваљући донацији добио инвалидска колица која су стигла из иностранства, а према Катарининим речима, у Србији не постоји ниједан пас који се креће на овакав начин.

„Колица су из САД, јако су скупа, и баш су намењена за инвалидне псе. Мислим да у Србији оваква колица нема ниједан пас. Врло се лепо снашао са њима, понаша се као да му се ништа није десило и ми смо јако срећни због тога“, истиче Катарина.

Удружење за помоћ напуштеним псима на територији Краљева, тренутно тражи неког ко би удомио Спаскета.

Према речима чланова Удружења „Спаске“, он има толико жеље за животом, да би сигурно усрећио сваког ко воли псе. Томе може да посведочи и сваки његов сусрет са другим псима, а у тим ситуацијама, иако има колица, Спаске се понаша као да нема никакав хендикеп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару