Читај ми!

Лимбо: „Поларни вртлог“ је лаж

Како би поткрепили превару звану глобално загревање, либерални политичари и медији у САД смислили су израз „поларни вртлог“, тврди утицајни амерички радио водитељ Раш Лимбо. Свакодневно лажу грађане САД о климатским променама и сад су успели и да овај талас хладног времена повежу са тиме, каже Лимбо.

Конзервативни радио водитељ Раш Лимбо оптужио је либералне политичаре и медије у Сједињеним Америчким Државама да су израз „поларни вртлог“ створили како би лагали јавност и поткрепили „превару“ о промени климе и глобалном загревању, преноси портал Политико.

„Левица и медији су смислили фразу 'поларни вртлог' како би повезали тренутно хладно време широм земље са питањем глобалног загревања“, поручио је слушаоцима Лимбо за време своје емисије.

„Трнутно нас погађа рекордно хладно време. И тачно у правом часу медији су смислили начин да представе као да је то нешто без преседана. То је зато што су морали да смисле како да ове временске неприлике повежу са глобалним загревањем. И успели су у томе“, рекао је водитељ, додајући у саркастичном тону „страшни поларни вртлог“.

Према његовим речима, у сржи лажи налазе се либерали који су смислили заверу, али који се уздају у потпуну доминацију медија да лажу грађане САД сваки дан о климатским променама.

„Зато су смислили 'поларни вртлог'. Нешто се страшно догодило. Хладни ваздух који уобичајено остаје на Северном полу дошао је код нас. Нешто се дешава, нешто истински мистериозно и можда трагично“, наставио је да Лимбо у исмевачком тону.

И сада, како каже, сви верују да је ово најхладније време икада забележено.

„Превара и завера се настављају“, закључио је познати радијски водитељ.

Раш Лимбо је тврдокорни конзервативац и познат је по својим критикама теорије о глобалном загревању и феминизма, а неколико пута је јавно нападан због својих коментара и довођења у везу Афро-американаца и криминала у САД.

Жестоки је поборник Републиканске партије и залаже се за усвајање „истинских традиционалних“ вредности како би се осигурао опстанак републиканаца.

Што се демократа тиче, можда најбољи пример његових ставова је он сам дао у својој емисији 16. јануара 2009. године, када је рекао да се нада да ће амерички председник Барак Обама пропасти.

После се исправио рекавши да жели да види да Обамина политика пропадне, а не Обама лично.

„Он је мој председник и људско биће. Његове идеје и политика ме занимају“, рекао је тада о америчком председнику.

Иначе, Лимбо већ више од 30 година као радијски водитељ води емисије са политичком тематиком, а, према истраживању спроведеном 2008. године, он је личност из информативног сектора којој Американци највише верују, чак 12,5 одсто.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару