Читај ми!

Врховни суд: Прасићи нису мито!

Хрватску ових дана потреса афера „прасегејт“ – да ли је бивши начелник полиције из Даља примио мито у виду прасића или се они не могу сматрати потплаћивањем с обзиром на то да су поједени на заједничкој забави полицајаца из Даља и њихових војвођанских колега. Врховни суд изнео свој став.

Бивши начелник Полицијске станице Даљ, Марио Мариновић, неправоснажно је осуђен на 364 сата друштвено корисног рада у поновљеном поступку пред жупанијским судом у Осијеку, где му се судило због узимања мита у виду два прасета, 15 килограма јунетине и јефтинијег сервиса за аутомобил.

Тиме му је исти суд преиначио претходно досуђену затворску казну у трајању од годину дана, коју је добио у јануару ове године, али је она после Мариновићеве жалбе поништена на Врховном суду, објавио је хрватски Јутарњи лист.

Врховни суд је своју одлуку образложио чињеницом да Мариновић прасиће и јунетину није задржао за себе, већ су они поједени на заједничкој забави полицајаца из Даља и њихових колега с друге стране Дунава, из војвођанског Бача.

Врховни суд истакао је да су „прасци припали полицијској станици, а не оптуженику, па се од њега није ни могла одузети имовинска корист, а мито се прима за себе“.

Оптужница против Мариновића, који је у међувремену пензионисан, подигнута је пошто је Служба за борбу проотив корупције прислушкивала његове разговоре мобилним телефоном, из чега се развила бизарна прича.

Мариновићу је, наиме, прасад и јунетину дао рођак као награду за два опроштена саобраћајна прекршаја. Он је у Осијек по месо послао даљског полицајца и то са службеним полицијским комбијем.

Осим Мариновићу, судило се и ђаковачком полицајцу Ивици Ласићу, коме је у поновљеном поступку досуђено 240 сати друштвено корисног рада.

Он је оптужен, јер је на Мариновићеву молбу „средио“ прекршај једној особи за шта је првооптужени добио јефтинији сервис за аутомобил.

У првом суђењу Ласић је био осуђен на шест месеци, условно на три године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару