Читај ми!

Доктор неурологије открио да је психопата

Упоређујући снимке скенера мозга чланова своје породице са снимцима мозгова убица, депресивних и шизофреничних људи, угледни професор Џејмс Фелон извукао је један снимак и открио психопатске аномалије – био је то заправо снимак његовог мозга!

Амерички доктор неуролошких наука Џејмс Фелон који је проучавао мозак психопата, на крају је открио да има исту структуру мозга као и они, пише данас француски лист Фигаро.

Фелон (66) је до сада је био убеђен да је он нормална особа, али је изненада открио да је и он један од психопата.

Једног после поднева, пошто је анализирао и поредио скенере мозгова убица, депресивних и шизофреничних људи с нормалним мозговима, хтео је да то упореди са скенерима мозга своје породице – извукао је један снимак и открио психопатске аномалије. Био је то заправо скенер његовог мозга!

„Никада нисам никог убио нити силовао. То је прво што сам помислио када сам то схватио. Можда је моја претпоставка погрешна да су те аномалије повезане с психопатама и убицама“, рекао је Фелон.

После тога се подвргао испитивању које је показало да има велики потенцијал за агресивношћу и мало саосећања према другима. Према његовим речима, то припада групи „социолошке психoпатије“, што значи да има тешкоћа у комуникацији с људима и са емпатијом.

Фелон је рекао да од тада покушава да мења понашање – познат је у свету науке, има добре односе с породицом, међутим, осврнувши се на претке, открио је да је у породици имао седам убица.

Класични психoпата одликује се потпуним одсуством савести и емпатије и често су натпросечно интелигенти. Велику конфузију прави то што психопате имају доста особина које многи нормални људи сматрају пожељним или завидним.

Они често остављају утисак једног невероватног чврстог самопоуздања. У многим случајевима испољавају једну „натприродну магнетску привлачност за припаднике супротног пола“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару