Читај ми!

„Еплов“ центар ће изгледати нестварно

Технолошки џин „Епл“ преселиће се у градић Купертино у наредних неколико година. Централа и кампус, заједно са центром за развој и истраживања, заузимаће невероватних 260.000 метара квадратних, објекти ће бити изузетно футуристичког дизајна.

Градић Купертино у Калифорнији ће за неколико година постати дом технолошког џина „Епл“. Иако се већ неколико месеци спекулише о изгледу централе ове компаније, до сада није било дефинитивних информација како ће тачно изгледати.

Центар „Епла“ и кампус заузимаће површину од 260.000 метара квадратних, и биће кружног изгледа. За футуристички изглед заслужан архитекта Норман Фостер, а кампус је осмишљен тако да подстиче дружење, тимски рад и заједништво.

Одвојено од централне зграде и кампуса биће истраживачки и развојни центар. Фостер је раније изјавио да је пејсаж осмишљен тако да подсећа на Санта Клара Вели, место где је Стив Џобс одрастао, као и да ће све бити направљено у еколошком духу са великим бројем дрвећа.

„Комплекс не подсећа на пословну зграду, већ на парк за разним воћем и великим дрвећем, фонтанама и жбуњем. Сама зграда биће једна од технолошки и еколошки најнапреднијих грађевина на свету“, пренео је новинар магазина Wired, Кајл Ванемерт, који је имао прилике да завири у планове.

Под земљом ће се наћи огромни комплекс, који ће служити за промоције нових производа и планова. Посебно је занимљиво и да ће ресторани и кафићи заузимати 8.400 метара квадратних.