Читај ми!

„Воз љубави“ без путника

Велики проводаџијски планови прашког Градског саобраћајног предузећа пали су у воду већ после прве туре „Воза љубави“. У Вагону за усамљена срца и дружење саговорнике су тражили само бројни новинари.

Вагони за усамљена срца и дружење, које је на једној линији метроа понудио Праг, прошли су сасвим незапажено, а на првој вожњи у њима су се дружили и тражили саговорника само бројни новинари.

Путници су гледали своја посла, а само мали плакат на улазу на станице метроа на најмање прометној линији А обавештавао је путнике да је „Воз љубави“, то јест средњи вагон композиције сваке суботе намењен људима који траже познанство, флерт или само топлу људску реч.

„Следећа станица Заједничка. Тражиш љубав свог живота/пријатеља за разговор/ другаре за излет/суиграче/или сустанара?“, порука је на плакату Градског саобраћајног предузећа којом се позивају становници и туристи да уђу у трећи вагон композиције.

Изигравање проводаџије, међутим, том предузећу, по свему судећи, није пошло за руком, пошто су у флерт вагонима седели усамљени људи, задубљени у читање књиге, или са мобилиним телефоном у руци, слушалицама на ушима, као и они који су заједно кренули некуда.

За причу су били спремни новинари у лову на репортажу.

„Сада као треба да 'мувам' неког у овом вагону?“, зачуђено је одговорила репортерима једна млада Пражанка.

„Било би ми драго да ме ту пусте да седнем“, рекла је једна пензионерка.

Занимљиву идеју коју су у анкетама од маја хвалили становници чешке престонице, а одјекнула је и у светским медијима сахранила је на првом кораку штедња, пошто Вагони за усамљена срца уопште нису били обележени.

„Видљиво означавање би било сувише скупо“, потврдио је одборник задужен за саобраћај Јиржи Паржизек.

За сада ипак не постоји опасност да прашки метро, који годишње превози 600 милиона путника, постане највећа проводаџијска агенција у Чешкој, како су критичари пројекта страховали.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару